Sydbank är imponerade av data från Novo Nordisks Select studie

Marketwire skriver att data från den danska läkemedelsjätten Novo Nordisks Select-studie imponerar på Sydbank. Mål i studien ger enligt banken fetmaläkemedlet Wegovy en fördel.

Banken är även överraskade om hur snabbt effekten av Wegovy sätter in och motverkar allvarliga hjärt- och kärlhändelser.

Enligt Citi lyfter dessa data utsikterna för hela läkemedelsklassen GLP-1 analoger. Bankens analytiker förväntar sig en ökad press på amerikanska Medicare att ge tillgång till Wegovy hos patienter med hjärt- och kärlsjukdom samt kronisk njursjukdom.

Novo Nordisk hade strax före klockan 11 på måndagen stigit med nästan 3 procent till 710:80 danska kronor. Därmed närmar sig aktien kurshögstanivåer för en månad sedan. Den 13 oktober stängde Novo Nordisk-aktien på 716:50 danska kronor efter intradagshandel på så hög nivå som 742:20 danska kronor.

Se också En utdelningsportfölj för 2024.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *