Investeringar 2023: Novo Nordisk är nu världens 19:e mest värdefulla bolag

Novo Nordisk fortsätter att skörda framgångar med diabetes och överviktsmediciner. Novo är nu världens 19:e mest värdefulla bolag med en market cap på 424 Miljarder USD före jättar som Tencent, Mastercard och Samsung. Källa Companies Market Cap.

Konkurrenten Eli Lilly är världens 11:e mest värdefulla bolag med en market cap på 499 miljarder USD.

Det är med andra ord lönande att utveckla och sälja mediciner mot fetma och diabetes.

Happy investing!

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *