Regenerativt jordbruk: Fler aktier att investera i

Förutom Bayer finns det flera andra bolag som fokuserar på regenerativt jordbruk och hållbar jordbrukspraxis. Nedan följer några exempel på aktier i företag inom detta område:

  1. Indigo Agriculture (INDG): Indigo Agriculture är ett amerikanskt företag som använder teknik och datadriven lösningar för att hjälpa jordbrukare att odla grödor på ett hållbart sätt. De fokuserar på att förbättra jordhälsa, minska användningen av kemikalier och öka avkastningen. Företaget är listat på NASDAQ-börsen.
  2. AppHarvest (APPH): AppHarvest är ett amerikanskt företag som driver inomhusodlingar för att producera hållbara grödor. De använder innovativa tekniker som vertikal odling och LED-belysning för att odla grönsaker på ett effektivt sätt och minska behovet av mark och vatten. Företaget är också noterat på NASDAQ.
  3. Archer-Daniels-Midland Company (ADM): Archer-Daniels-Midland är ett globalt företag inom jordbrukssektorn som är involverat i spannmålsbearbetning, oljeväxter och biodrivmedel. De har även investerat i regenerativt jordbruk och hållbara jordbruksmetoder för att minska miljöpåverkan och främja hållbarhet.
  4. Corteva Agriscience (CTVA): Corteva Agriscience är ett företag inom jordbrukssektorn som är specialiserat på växtförädling, utsäde och växtskyddsmedel. De har också fokus på hållbara lösningar och regenerativt jordbruk för att hjälpa jordbrukare att odla grödor på ett mer hållbart sätt. Företaget är noterat på New York Stock Exchange.
  5. Yara International (YAR): Yara International är ett norskt företag som är en av världens största producenter av mineralgödselmedel. De fokuserar på att utveckla och erbjuda lösningar för hållbart jordbruk, inklusive precisionsgödslingstekniker och produkter för förbättrad jordhälsa.
  6. Syngenta AG (SYNN): Syngenta är ett schweiziskt företag som är verksamt inom jordbrukssektorn och erbjuder lösningar för växtskydd och fröer. De har investerat i forskning och utveckling av hållbara jordbruksmetoder, inklusive regenerativt jordbruk.
  7. DeLaval International (DELAV): DeLaval International är ett svenskt företag som är en ledande tillverkare av mjölkningsutrustning och teknik för mejeribranschen. DeLaval fokuserar på hållbarhet och erbjuder lösningar för att förbättra djurhälsa, effektivitet och hållbarhet i mjölkproduktionen.
  8. Biobest Group NV (BIB): Biobest är ett belgiskt företag som specialiserat sig på biologisk skadedjurskontroll och pollineringstjänster för jordbrukssektorn. De erbjuder hållbara lösningar för att minska användningen av kemiska bekämpningsmedel och främja biologisk mångfald.
  9. John Deere (DE): John Deere är ett amerikanskt företag som tillverkar jordbruksmaskiner och teknik. De har dock en stark närvaro i Europa och erbjuder lösningar för precisionsskörd, effektiv användning av resurser och hållbart jordbruk.

Dessa är bara några exempel på företag som är inriktade på regenerativt jordbruk och hållbar jordbrukspraxis. Det är alltid viktigt att göra egen forskning och utvärdera företagens ekonomiska prestationer och investeringspotential innan man gör investeringsbeslut. Det rekommenderas att rådfråga en finansiell rådgivare eller mäklare för mer specifik information och råd.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.

Se också Tjäna pengar på ChatGPT för att öka din inkomst.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *