Investeringar 2023: Vilka företag forskar på behandlingar av Parkinson?

Förutom Bayers utveckling av preparat som botar Parkinsons sjukdom finns det flera andra företag som forskar på läkemedel för att behandla sjukdomen. Här är några exempel på företag som är aktiva inom detta område:

  1. Biogen: Biogen är ett bioteknikföretag som är engagerat i neurologisk forskning, inklusive Parkinsons sjukdom. De arbetar med att utveckla nya läkemedel och behandlingar för att minska sjukdomssymtomen och bromsa sjukdomsförloppet.
  2. Roche: Roche är ett globalt läkemedelsföretag som bedriver omfattande forskning inom neurologi. De har flera pågående kliniska prövningar för att utvärdera potentiella behandlingar för Parkinsons sjukdom.
  3. AbbVie: AbbVie är ett bioteknikföretag som fokuserar på utveckling av innovativa läkemedel inom olika terapiområden, inklusive neurologiska sjukdomar som Parkinsons. De bedriver forskning och kliniska prövningar för att undersöka nya behandlingsmetoder för Parkinsons sjukdom.
  4. UCB: UCB är ett globalt biofarmaceutiskt företag som ägnar sig åt forskning och utveckling av läkemedel för att behandla neurologiska sjukdomar. De har ett intresse för att förbättra behandlingsalternativen för personer som lever med Parkinsons sjukdom.
  5. Pfizer: Pfizer är ett stort läkemedelsföretag som bedriver forskning inom olika sjukdomsområden, inklusive neurologi. De har engagerat sig i Parkinsonsforskning och utvecklar potentiella läkemedel för att lindra symtom och förbättra livskvaliteten för patienter med Parkinsons sjukdom.
  6. Sist men inte minst, svenska Bioarctic, som nyligen fått en behandling för Alzeimers godkänd, forskar även på att lösa gåtan med Parkinsons sjukdom.

Det är viktigt att notera att forskningen pågår kontinuerligt och att det kan finnas andra företag och organisationer som också är aktiva inom detta område. Dessutom samarbetar många forskare och universitet också med företag för att utveckla nya behandlingsmetoder och läkemedel för Parkinsons sjukdom.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *