Investeringar 2023 – fortfarande köpläge i gödselföretagen?

Seeking Alpha tipsar om fortsatt köpläge i Nutrien. Läs hela artikeln här. Sammanfattning nedan.

Trots de senaste motgångarna för Nutriens aktieutveckling fortsätter de att ha ett positiva synsätt på Nutrien och köper mer aktier.

Grunderna för gödningsmedelssektorn, särskilt kaliumkarbonat, förblir starka på grund av geopolitiska utvecklingar, ökad tillgänglighet och behovet av ökad skördeproduktion.

Nutriens svaga resultat för första kvartalet var i stor utsträckning förväntat, och det som är viktigare är företagets framtidsutsikter.

Med en dämpad tillväxt i tillgången och stark efterfrågan på grödor är Nutrien väl positionerat för framgång på lång sikt.

Även om det finns kortsiktiga osäkerheter, såsom försenade kontraktsförhandlingar och geopolitiska faktorer, indikerar företagets flexibla tillvägagångssätt och strategiska förskjutningar i marknadsfokus en positiv framtidsutsikt.

Med en potentiell medel-långsiktig målkurs på 90 dollar erbjuder Nutrien en attraktiv risk/reward-profil för investerare som är villiga att hantera volatiliteten.

Se också

Investera i Bayer – Ett globalt företag inom läkemedel och jordbruk

Varför är det intressant att investera i jordbruksföretag?

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *