Vad forskar Astra Zeneca på?

AstraZeneca är ett globalt läkemedelsföretag som bedriver forskning och utveckling inom flera terapiområden. Här är en utförlig lista över några av de områden där AstraZeneca bedriver forskning samt några av deras produkter:

  1. Onkologi: AstraZeneca är aktivt inom onkologi och forskar på nya cancerbehandlingar. De har produkter som exempelvis Tagrisso (osimertinib) för behandling av lungcancer och Lynparza (olaparib) för behandling av olika typer av cancer, inklusive äggstockscancer.
  2. Respiratoriska sjukdomar: AstraZeneca har en stark närvaro inom behandling av respiratoriska sjukdomar och forskar på nya terapier för att hantera astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och lungfibros. Exempel på deras produkter inkluderar Symbicort (budesonid/formoterol) och Pulmicort (budesonid) för behandling av astma och KOL.
  3. Kardiovaskulära sjukdomar: AstraZeneca bedriver forskning på behandlingar för kardiovaskulära sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar. Deras produkter inkluderar Crestor (rosuvastatin) för behandling av högt kolesterol och Brilinta (ticagrelor) för att förebygga blodproppar hos patienter med akut koronart syndrom.
  4. Autoimmuna sjukdomar: AstraZeneca forskar och utvecklar behandlingar för olika autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit och lupus. De har produkter som Imfinzi (durvalumab) för behandling av lungcancer och vissa former av urinblåsecancer.
  5. Infektionssjukdomar: AstraZeneca är involverade i forskning och utveckling av läkemedel för att bekämpa infektionssjukdomar. De har produkter som exempelvis Tagrisso (osimertinib) för behandling av lungcancer och Lynparza (olaparib) för behandling av olika typer av cancer, inklusive äggstockscancer.

Det är viktigt att notera att forskning och produktutveckling är kontinuerliga processer, och det kan finnas fler produkter och forskningsområden som har tillkommit sedan min senaste uppdatering i september 2021. För den senaste och mest utförliga informationen rekommenderar jag att besöka AstraZenecas officiella webbplats eller kontakta företaget direkt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *