Morgan Stanley utvecklar IndexGPT – ett AI baserat verktyg som hjälper dig att välja ut aktier

Fortune rapporterar om JPMorgans Chase satsningar på AI. Läs hela artikeln här.

JPMorgan Chase har tagit ett betydande steg mot att omfamna artificiell intelligens (A.I.) genom att ansöka om ett varumärke för en mjukvarutjänst som kallas ”IndexGPT”. Detta A.I.-verktyg är avsett att hjälpa investerare att välja aktier och finansiella tillgångar. Varumärkesansökan antyder att JPMorgan snart kan lansera en A.I.-produkt för investerare, enligt varumärkesadvokaten Josh Gerben.

IndexGPT sträcker sig bortom investeringsrådgivning. Varumärkesansökan omfattar olika tillämpningar, inklusive finansiella investeringar, fondinvesteringar, reklam, marknadsföringstjänster och administrativa uppgifter. JPMorgan ansökte om varumärket för tre olika internationella varumärkesklasser, som omfattar reklam- och affärsverksamhetstjänster, försäkrings- och finansiella tjänster samt dator- och vetenskapstjänster.

JPMorgans senaste satsning på A.I. går utöver IndexGPT. Investeringsbankens ekonomer har redan implementerat en A.I.-modell för att analysera Federal Reserve-kommunikation och förutsäga centralbankens framtida åtgärder. VD Jamie Dimon har uttryckt entusiasm för A.I. och lyft fram dess potential inom områden som riskbedömning, bedrägeridetektion, marknadsföring och prospektering.

Detta drag från JPMorgan följer trenden bland andra stora investeringsbanker. Morgan Stanley utvecklar A.I.-verktyg för att hjälpa förmögenhetsförvaltare att bearbeta och förstå bankens omfattande forskning om ekonomin och marknaderna. På liknande sätt överväger Goldman Sachs att skapa sin egen A.I.-teknik, kallad ”ChatGS”, för att hjälpa finansiella rådgivare med dataanalys och klientservice.

JPMorgan har inte lämnat några officiella kommentarer angående sin varumärkesansökan eller tillgängligheten av sin A.I.-teknik för anställda eller kunder. Det återstår att se när banken officiellt kommer att introducera sin A.I.-produkt för investerare.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *