Investeringar 2023 – är det dags för Intels turnaround nu?

Intel är chipjätten som fallit kraftigt de senaste 3 åren. Många har spekulerat i att det är dags för Intels turnaround. Kanske är det dags nu? Nasdaq går som tåget och AI och hårdvaru-aktier rusar. I fredags, vilket var Intels senaste handelsdag, gick aktien upp 5,84 %, sannolikt på spekulationer att även Intel skall tjäna stora pengar på AI framöver. Är detta början på en stigande trend?

image 8
Intels aktiekurs det senaste året. Intel kan ha bildat en bottenformation inför en kommande uppgång. Källa Avanza.

Även Intel har satsningar inom AI, även om Nvidia definitivt är ledande inom AI chip för närvarande.

I måndags presenterade Intel några nya detaljer om en chip för artificiell intelligens (AI) som företaget planerar att introducera 2025, som en del av deras strategiska förändring för att konkurrera mot Nvidia Corp (NVDA.O) och Advanced Micro Devices Inc (AMD.O). Intel meddelade att deras kommande ”Falcon Shores” chip kommer att ha 288 gigabyte minne och stödja 8-bitars flyttalsberäkning. Dessa tekniska specifikationer är viktiga eftersom artificiell intelligens-modeller, liknande tjänster som ChatGPT, har ökat i storlek och företag söker efter kraftfullare chip för att köra dem. Källa Reuters.

Enligt Marketwatch är 1,63 % av Intels aktier utlånade för blankning vilket betyder att det finns de som tror på fortsatt nedgång. 1,63 % är inte en superhög siffra i blankningssammanhang.

DrDividend har skrivit en utförlig analys av Intel.

3 ikoniska aktier som kan dubbla dina pengar till 2028

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *