Investeringar i cybersäkerhet 2023 – Rize Cybersecurity and Data Privacy (ETF)

Vi har tidigare skrivit om cybersäkerhet. Här är en ETF som kan vara ett bra alternativ för investeringar.

Rize Cybersecurity and Data Privacy är en börsnoterad fond (ETF) som syftar till att ge investerare exponering mot företag som är verksamma inom cybersäkerhet och dataskydd. Fondens mål är att följa Rize Cybersecurity and Data Privacy Index, vilket är en specialdesignad index som består av företag som är verksamma inom dessa sektorer.

Fonden investerar i ett brett utbud av företag som är inblandade i cybersäkerhet och dataskydd, inklusive säkerhetsleverantörer, mjukvaruföretag, konsultfirmor och företag som specialiserar sig på datahantering och integritetstjänster. Genom att diversifiera investeringarna över olika sektorer inom cybersäkerhet och dataskydd strävar fonden efter att skapa en välbalanserad portfölj och minska risken.

Rize Cybersecurity and Data Privacy (ETF) har som mål att generera konkurrenskraftig avkastning på lång sikt genom att identifiera och investera i företag med stark tillväxtpotential inom cybersäkerhet och dataskydd. Fonden förvaltas av erfarna förvaltare som aktivt övervakar och anpassar portföljen för att dra nytta av förändringar i branschen, tekniska framsteg och regleringslandskapet.

Genom att investera i fonden stödjer investerarna företag som arbetar för att skydda digitala infrastrukturer, bekämpa cyberhot och främja dataskydd. Samtidigt ger fonden investerarna möjlighet att dra nytta av den snabbt växande cybersäkerhets- och dataskyddssektorn och de ökande investeringsmöjligheterna inom dessa områden.

Här är en beskrivning av de 25 största innehaven samt deras viktning (uppdaterat 23 maj 2023):

 1. Rapid7 (5,98%): Rapid7 är ett säkerhetsföretag som specialiserar sig på att erbjuda lösningar för säkerhetsanalys och hantering av sårbarheter. Deras produkter och tjänster hjälper organisationer att upptäcka och förhindra cyberhot.
 2. SentinelOne Inc (5,75%): SentinelOne är ett företag som erbjuder avancerade lösningar för slutpunktssäkerhet. Deras AI-drivna plattform hjälper till att skydda enheter och nätverk mot skadlig kod och andra hot.
 3. Okta A (5,73%): Okta är en ledande leverantör av identitets- och åtkomsthanteringslösningar. Deras plattform möjliggör säker och smidig autentisering och åtkomstkontroll för företag och deras användare.
 4. Fortinet (5,68%): Fortinet är en global leverantör av cybersäkerhetslösningar, inklusive nätverkssäkerhet, brandväggar, VPN och säkerhetsapplikationer. Deras produkter används för att skydda företagsnätverk mot olika hot och angrepp.
 5. CrowdStrike A (5,19%): CrowdStrike erbjuder molnbaserade lösningar för att förebygga och hantera hot mot datorer och nätverk. Deras plattform använder sig av AI och maskininlärning för att upptäcka och stoppa skadlig kod och attacker.
 6. Cloudflare Inc (5,17%): Cloudflare erbjuder säkerhets- och prestandalösningar för webbplatser och webbapplikationer. Deras molnbaserade plattform skyddar mot DDoS-attacker, botar och andra hot samtidigt som den förbättrar webbplatsers hastighet och prestanda.
 7. VeriSign (4,93%): VeriSign är en global leverantör av säkerhetslösningar och infrastruktur för internet. De är mest kända för att driva .com och .net toppdomänerna och erbjuder även lösningar för SSL-certifikat och DNS-säkerhet.
 8. Qualys (4,41%): Qualys tillhandahåller molnbaserade lösningar för sårbarhetshantering och företagssäkerhet. Deras plattform ger företag verktyg för att upptäcka och hantera sårbarheter och säkerhetsrisker i sina nätverk och system.
 9. TREND MICRO INC NPV (4,36%): Trend Micro är en ledande global leverantör av säkerhetslösningar för att bekämpa cyberhot. Deras produkter inkluderar antivirusprogram, brandväggar och säkerhetslösningar för moln och nätverk.
 10. Zscaler (4,31%): Zscaler är ett amerikanskt företag som erbjuder en molnbaserad plattform för säkerhet och webbfiltrering. De specialiserar sig på att skydda företagets nätverk mot hot och obehörig åtkomst.
 1. Varonis Systems (4,21%): Varonis Systems fokuserar på att erbjuda lösningar för att skydda och hantera data. Deras plattform hjälper företag att upptäcka och hantera känsliga data, minimera dataexponering och förebygga dataläckage.
 2. Palo Alto Networks (3,97%): Palo Alto Networks är en välkänd leverantör av cybersäkerhetslösningar. Deras produkter omfattar brandväggar, nätverkssäkerhet, molnsäkerhet och avancerad hotanalys för att skydda företag mot olika typer av hot.
 3. Splunk (3,94%): Splunk är en ledande leverantör av lösningar för logghantering och analys. Deras plattform hjälper företag att samla in, analysera och dra insikter från stora datamängder för att identifiera hot, övervaka prestanda och optimera verksamheten.
 4. CyberArk Software (3,63%): CyberArk Software specialiserar sig på privilegiehanteringssäkerhet. Deras lösningar skyddar företag mot attacker som utnyttjar privilegierade konton och hjälper till att förhindra dataintrång och sabotage.
 5. Tenable (3,53%): Tenable erbjuder lösningar för sårbarhetshantering och cybersäkerhet. Deras plattform hjälper organisationer att identifiera och hantera sårbarheter i sina nätverk och system för att förbättra säkerheten och minimera riskerna.
 6. ForgeRock Inc (3,33%): ForgeRock är en ledande leverantör av identitets- och åtkomsthanteringslösningar. Deras plattform möjliggör säker autentisering och åtkomstkontroll för användare och kunder inom digitala tjänster och IoT-miljöer.
 7. Check Point Software Technologies (3,31%): Check Point Software Technologies erbjuder omfattande säkerhetslösningar för nätverk och internet. Deras produkter inkluderar brandväggar, VPN, hotprevention och säkerhetsadministration för att skydda företag mot både kända och okända hot.
 8. NortonLifeLock (3,18%): NortonLifeLock är en ledande leverantör av konsumentorienterade säkerhetslösningar. Deras produkter inkluderar antivirusprogram, identitetsskydd och säkerhetslösningar för att skydda personlig information och enheter.
 9. NetScout Systems (2,97%): NetScout Systems specialiserar sig på att erbjuda nätverksprestanda- och säkerhetslösningar. Deras produkter möjliggör övervakning och analys av nätverkstrafik för att optimera prestanda och upptäcka eventuella hot eller problem.
 10. BlackBerry Ltd (2,72%): BlackBerry är ett teknikföretag som fokuserar på cybersäkerhet och IoT-lösningar. Deras produkter inkluderar säkra kommunikationsplattformar, mjukvara för mobila enheter och lösningar för fordons- och industriell säkerhet.
 11. A10 Networks Inc (2,03%): A10 Networks erbjuder nätverkssäkerhetslösningar för att skydda företagsnätverk och applikationer. Deras produkter inkluderar brandväggar, DDoS-skydd och applikationshantering för att säkerställa tillförlitlighet och säkerhet för företagets nätverksinfrastruktur.
 12. DARKTRACE PLC ORD GBP0.01 (2,01%): Darktrace är en ledande leverantör av självlärande AI-baserade cybersäkerhetslösningar. Deras plattform använder sig av avancerad maskininlärning för att övervaka och upptäcka hot och attacker i realtid över nätverk, moln och IoT-miljöer.
 13. Akamai Technologies (1,66%): Akamai Technologies är ett företag specialiserat på molnleverans och innehållsleveransnätverk. De erbjuder även säkerhetslösningar för att skydda webbplatser, applikationer och molntjänster mot hot och attacker.
 14. AHNLAB INC KRW500 (1,46%): AHNLAB är ett ledande cybersäkerhetsföretag baserat i Sydkorea. De erbjuder omfattande säkerhetslösningar, inklusive antivirusprogram, brandväggar och företagssäkerhetssystem för att skydda företag mot olika typer av hot.
 15. Radware (1,42%): Radware är en global leverantör av lösningar för applikationsleverans och cybersäkerhet. Deras produkter inkluderar applikationsbrandväggar, DDoS-skydd och webbapplikationsbrandväggar för att säkerställa att applikationer och nätverk är skyddade mot hot och attacker.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *