Investeringar i cybersäkerhet 2023 – aktiefonden Allianz Cyber Security AT USD Acc

Vi har tidigare skrivit om cybersäkerhet. Här är en fond som kan vara ett bra alternativ för att få exponering mot cybersäkerhet.

Allianz Cyber Security AT USD Acc är en fond som specialiserar sig på investeringar inom cybersäkerhetssektorn. Fonden erbjuder investerare möjligheten att delta i tillväxten och potentialen hos företag som är involverade i att skydda digitala tillgångar och bekämpa cyberhot. Med den snabba digitaliseringen och det ökande antalet cyberattacker blir cybersäkerhet alltmer viktig för både företag och individer.

Fonden investerar i ett brett spektrum av företag inom cybersäkerhetssektorn, inklusive leverantörer av säkerhetslösningar, mjukvaruutvecklare, molntjänsteleverantörer och företag som specialiserar sig på säkerhetsrådgivning och incidentrespons. Genom att diversifiera investeringarna över olika segment inom cybersäkerhetsindustrin strävar fonden efter att skapa en balanserad portfölj och minska riskerna.

Allianz Cyber Security AT USD Acc har som mål att generera konkurrenskraftig avkastning på lång sikt genom att identifiera och investera i företag med stark tillväxtpotential inom cybersäkerhet. Fonden förvaltas av erfarna förvaltare som aktivt övervakar och anpassar portföljen för att dra nytta av förändringar i branschen och tekniska innovationer.

Investerares pengar i fonden bidrar till att stödja företag som arbetar för att skydda företagsnätverk, känslig information och digitala infrastrukturer från cyberattacker. Samtidigt ger fonden investerarna möjlighet att dra nytta av den snabbt växande cybersäkerhetsmarknaden och den ökande efterfrågan på lösningar och tjänster inom sektorn.

Det är viktigt att notera att investeringar i fonder alltid innebär en viss risk och att det finns möjlighet att både vinna och förlora pengar. Potentiella investerare bör noga överväga sina egna investeringsmål och risktolerans innan de fattar beslut om att investera i Allianz Cyber Security AT USD Acc eller någon annan fond. Det rekommenderas också att rådfråga en finansiell rådgivare för att få mer specifik rådgivning baserad på individuella behov och mål.

Här är information om de 25: största innehaven, vilket för närvarande motsvarar 80 % av fondens investeringar. Fonden innehåller några av världens största företag såsom Microsoft och Google, men även hårdvarujättar som Nvidia, Broadcom och Micron. Sist men inte minst, cybersäkerhetsföretag som Palo Alto Networks.

 1. Microsoft (7,66%): Microsoft är en global teknikjätte som erbjuder en rad produkter och tjänster inom programvara, molninfrastruktur och produktivitet. Deras plattformar, inklusive Windows, Office och Azure, används av företag och konsumenter över hela världen.
 2. Palo Alto Networks (7,00%): Palo Alto Networks erbjuder omfattande cybersäkerhetslösningar för att skydda nätverk, moln och mobil kommunikation. Deras produkter inkluderar brandväggar, säkerhetsplattformar och AI-drivna säkerhetslösningar.
 3. CyberArk Software (3,82%): CyberArk Software är specialiserat på privilegiehanteringssäkerhet. Deras lösningar skyddar företagets känsliga data och system genom att hantera och övervaka privilegierade konton.
 4. Okta A (3,79%): Okta erbjuder identitets- och åtkomsthanteringslösningar som hjälper företag att säkert autentisera och hantera användaråtkomst till olika system och applikationer.
 5. Cloudflare Inc (3,60%): Cloudflare erbjuder molnbaserade säkerhets- och webbprestandatjänster. Deras plattform hjälper företag att skydda sina webbplatser och applikationer mot attacker och förbättra deras prestanda.
 6. Fortinet (3,54%): Fortinet är en global leverantör av nätverkssäkerhetslösningar, inklusive brandväggar, hotskydd och VPN-tjänster. Deras produkter används för att skydda företagsnätverk mot olika typer av hot.
 7. Salesforce Inc (3,50%): Salesforce erbjuder molnbaserade CRM-lösningar (Customer Relationship Management) för företag. Deras plattform hjälper företag att hantera kundrelationer, försäljning, marknadsföring och serviceeffektivitet.
 8. Broadcom (3,34%): Broadcom är ett globalt halvledar- och teknikföretag som erbjuder en rad produkter inom trådlös kommunikation, nätverk och lagring. Deras lösningar används i olika elektronikprodukter och infrastruktur.
 9. Cisco Systems (3,32%): Cisco Systems är en världsledande leverantör av nätverks- och kommunikationsteknik. Deras produkter omfattar routrar, switchar, brandväggar och kommunikationslösningar för företag.
 10. ServiceNow Inc (3,22%): ServiceNow erbjuder molnbaserade plattformar för företagsprocessautomation och ärendehantering. Deras lösningar används för att effektivisera företagsprocesser och hantera ärenden och tjänster.
 11. Cadence Design Systems Inc (3,10%): Cadence Design Systems är ett företag specialiserat på elektroniskt designautomationsverktyg och programvara för halvledarindustrin
 12. Splunk (3,10%): Splunk erbjuder lösningar för logghantering, övervakning och analys av stora datamängder. Deras plattform används för att dra insikter från olika källor och data för att förbättra säkerhet, prestanda och affärsbeslut.
 13. Alphabet Inc Class C (3,04%): Alphabet är moderbolaget till Google och dess dotterbolag. De erbjuder en rad tekniktjänster och produkter, inklusive sökmotorer, molntjänster, hårdvara och mjukvara.
 14. Zscaler (2,95%): Zscaler är en ledande leverantör av molnbaserade säkerhetslösningar. Deras plattform erbjuder säker webb- och molnsäkerhet, brandväggar och säkerhetsanalys för att skydda företag mot hot och dataintrång.
 15. Tenable (2,95%): Tenable erbjuder lösningar för sårbarhetshantering och cybersäkerhet. Deras plattform hjälper företag att upptäcka, analysera och åtgärda sårbarheter i sina nätverk och system för att förbättra sin övergripande säkerhet.
 16. Oracle Corp (2,81%): Oracle är ett globalt teknikföretag som erbjuder en mängd olika mjukvarulösningar, molntjänster och databashanteringsverktyg för företag. Deras produkter används inom företagsapplikationer, databashantering och IT-infrastruktur.
 17. CrowdStrike A (2,69%): CrowdStrike är en ledande leverantör av molnbaserade säkerhetslösningar för att skydda företag mot skadlig kod och attacker. Deras plattform erbjuder avancerad hotdetektering, incidentrespons och skydd mot cyberhot.
 18. Micron Technology Inc (2,68%): Micron Technology är ett halvledarföretag som specialiserar sig på minneslösningar och datalagringsteknik. Deras produkter används inom datorer, mobiltelefoner, servrar och andra elektronikprodukter.
 19. Samsung Electronics Co Ltd (2,18%): Samsung Electronics är ett ledande globalt teknikföretag som erbjuder en mängd olika elektronikprodukter, inklusive smartphones, TV-apparater, vitvaror och minneskomponenter.
 20. NVIDIA (2,15%): NVIDIA är känt för sina grafikprocessorer (GPUs) och hårdvarulösningar inom datavisualisering, artificiell intelligens och spel. Deras produkter används inom en rad olika branscher och applikationer.
 21. Motorola Solutions Inc (2,09%): Motorola Solutions erbjuder kommunikationslösningar och -produkter för företag och myndigheter. Deras produkter inkluderar radiokommunikationssystem, mobil- och IoT-lösningar samt säkerhets- och övervakningsteknik.
 22. Smartsheet Inc (2,06%): Smartsheet erbjuder en molnbaserad projektlednings- och samarbetsplattform. Deras mjukvarulösning hjälper företag att planera, organisera och spåra projekt och arbetsuppgifter effektivt.
 23. Paycom Software Inc (1,89%): Paycom Software erbjuder en omfattande molnbaserad HR- och lönehanteringsplattform. Deras lösning hjälper företag att automatisera processer relaterade till anställning, lön, personaladministration och HR-analys.
 24. CDW (1,83%): CDW är en ledande leverantör av tekniklösningar och tjänster för företag, regeringar och utbildningsinstitutioner. De erbjuder en mängd olika IT-produkter och -tjänster, inklusive infrastruktur, molnlösningar, säkerhet och datalagring.
 25. Check Point Software Technologies (1,78%): Check Point Software Technologies är en global leverantör av säkerhetslösningar för nätverk och datacenter. Deras produkter inkluderar brandväggar, säkerhetsgateways och hotskydd för att skydda företagets nätverk och data mot cyberhot.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *