Investeringar i AI 2023 – kommer Micron att följa i Nvidias spår?

Nvidia kom med en mycket bra rapport i går och stiger rejält på börsen. Nvidia har stigit 160 % bara i år!

image 6
Graf över Nvidia aktiens utveckling det senaste året. Källa Avanza.

Finns det chans att Micron följer i Nvidias spår och därmed står inför en betydande uppgång?

Micron Technology, Inc., grundat 1978, är ett globalt teknikföretag som är specialiserat på att tillverka minnesprodukter och lösningar för olika applikationer. Företaget är en av världens ledande leverantörer av minneschip och har etablerat sig som en betydande aktör inom halvledarindustrin.

Micron fokuserar på att utveckla och tillverka minnesprodukter som används i olika elektronikenheter, inklusive datorer, servrar, mobiltelefoner, datacenter, fordonsindustrin och industriteknik. Deras produkter omfattar bland annat DRAM (Dynamic Random Access Memory), NAND-flashminne och andra specialiserade minneslösningar.

Som ett innovativt företag är Micron känt för sin tekniska expertis och deras bidrag till framsteg inom minnestekniken. De har investerat betydande resurser i forskning och utveckling för att driva fram innovationer inom branschen. Micron har också genomfört flera strategiska förvärv och partnerskap för att bredda sin produktportfölj och stärka sin position på marknaden.

Företaget strävar efter att möta de ständigt växande kraven från tekniksektorn, inklusive behoven inom AI, datalagring, molntjänster och andra framväxande teknologier. Genom att erbjuda högpresterande och pålitliga minneslösningar syftar Micron till att möjliggöra snabbare och mer effektiva beräkningar, förbättrad datalagring och stöd för komplexa arbetsbelastningar.

Micron har en global närvaro och distribuerar sina produkter över hela världen. Med sina tekniska framsteg och strategiska partnerskap har företaget positionerat sig som en viktig aktör inom minnesindustrin och fortsätter att vara en ledande leverantör av minneslösningar för en mängd olika applikationer.

Micron har gått upp 39 % på börsen i år, men på ett års sikt har den bara gått upp 2,5 %. Aktien ser ut att ha bildat en bottenformation vilket gör att det kan vara ett bra tillfälle att investera. För säkerhets skull kan man använda sig av stop loss för att undvika förlora för mycket pengar.

image 7
En graf som visar Microns utvecklinge det senaste året. Källa Avanza.

Microns minnesprodukter används på olika sätt inom AI-applikationer för att möjliggöra snabba och effektiva beräkningar. Micron kan därför vara en mycket spännande aktie för att ta del av utvecklingen inom AI. Här är några exempel på hur Microns minnen kan användas inom AI:

  1. Datahantering och lagring: Inom AI krävs stora mängder data för träning och inferens av modeller. Microns DRAM (Dynamic Random Access Memory) kan användas för att snabbt och tillförlitligt hantera dataflöden. DRAM erbjuder hög bandbredd och snabba åtkomsttider, vilket är avgörande för att mata fram matematiska modeller och algoritmer med data.
  2. Modellträning: Träning av AI-modeller innebär att bearbeta enorma datamängder och utföra intensiva beräkningar. Micron tillhandahåller DRAM och NAND-flashminne för att lagra och snabbt få åtkomst till träningsdata. Detta möjliggör snabb åtkomst till data och minimerar fördröjningar i träningsprocessen.
  3. Inferens och realtidsapplikationer: Efter att en AI-modell har tränats behöver den kunna göra snabba prediktioner och analyser i realtid. Här spelar Microns minnesprodukter en viktig roll för att möjliggöra snabba åtkomsttider och hög prestanda. NAND-flashminne kan användas för att lagra modeller och data som krävs för inferens, medan DRAM kan ge snabb åtkomst till de nödvändiga datavariablerna under prediktion och analys.
  4. Grafikprocessorenhet (GPU)-baserade lösningar: Inom AI-beräkningar används grafikprocessorer, särskilt för träningsuppgifter som kräver parallell bearbetning. Micron erbjuder minneslösningar, såsom GDDR6X-minne, som är specifikt optimerade för grafikprocessorer som används för AI. Dessa minneslösningar möjliggör snabba datatransferhastigheter och accelererar bearbetningen av AI-algoritmer och neurala nätverk.

Det är viktigt att notera att Microns minnesprodukter används i samarbete med andra komponenter och tekniker inom AI-system. Processorer, grafikprocessorer och andra komponenter samverkar för att skapa en sammanhängande AI-arkitektur. Microns minneslösningar bidrar till att optimera prestanda och tillgänglighet för att möta de krav som AI-applikationer ställer.

Se också

Yahoo Finance om Micron Technology

Micron: An undervalued and overlooked AI opportunity

2 reasons it’s time to buy Micron stock

Nvidia and the AI bubble risk as its valuation nears $1 trillion

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *