AI aktien John Deere – står den inför en AI relaterad uppgång?

Nvidia och andra AI relaterade aktier såsom AMD, Micron och Adobe stiger på börsen idag. Kommer marknaden snart att upptäcka att även John Deere har betydande investeringar och produkter baserade på AI?

Artikeln ”Why Deere (NYSE:DE) May be the Most Important AI Stock Now” argumenterar för att Deere, en tillverkare av jordbruksutrustning, är en viktig aktieinvestering inom artificiell intelligens (AI) för närvarande. Förra året introducerade företaget en helt autonom traktor som är drivs av AI och kan potentiellt förändra jordbruksindustrin. Artikeln framhåller också att Deere erbjuder exponering för praktiska AI-integrerade tillämpningar samtidigt som de levererar på sin kärnverksamhet. Författaren till artikeln är positiv till DE-aktien.

Under en presskonferens vid 2022 års upplaga av Consumer Electronics Show presenterade Deere sin autonoma traktor som var redo för storskalig produktion. Innovationen bygger på företagets 8R traktorserie och inkluderar ett GPS-styrsystem och flera avancerade teknologier. Traktorn är också utrustad med sex par stereokameror som möjliggör 360-graders hinderdetektering och beräkning av avstånd.

Det som gör DE-aktien särskilt intressant som en AI-investering är att den har bevisad livskraft. Om den AI-drivna delen inte skulle fungera, kan investerarna fortfarande lita på en etablerad affärsmodell. Detta skiljer sig från renodlade AI-innovatörer som ofta är mer riskabla.

Artikeln nämner också att DE-aktien har fått en hög Smart Score-rating på TipRanks, vilket indikerar stark potential för att överträffa den bredare marknaden.

En annan anledning till att DE-aktien framstår som attraktiv är kopplingen mellan innovation och praktisk användbarhet. Deere’s autonoma traktor är enkelt att bedöma och bedöma eftersom det antingen fungerar autonomt eller inte. Detta gör att traktorn blir enklare att sälja eftersom dess värde är uppenbart.

Författaren poängterar också att Deeres innovation representerar en positiv förändring snarare än en negativ sådan. Många teknikföretag som använder AI kan leda till uppsägningar, men inom jordbruket är färre människor intresserade av att bli bönder. Artikeln föreslår att låta robotar ta över i jordbrukssektorn kan vara en bättre lösning än att driva sociala frågor genom rättsprocesser.

Finansiellt sett har Deere visat goda resultat med stadig årlig intäktstillväxt över de senaste fem åren, förutom en dipp under COVID-19-krisen 2020. Dessutom har företagets fria kassaflöde varit positivt sedan 2020, vilket ger ytterligare trovärdighet till investeringen i DE-aktien.

Se också

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *