Mjuka råvaror 2023 – vilka bolag kan man investera i?

Här är en lista på 10 globala företag som sysslar med mjuka råvaror som kaffe och kakao och som erbjuder utdelning:

  1. Nestlé S.A. (NSRGF) – Schweiziskt-baserat företag som är verksamt inom livsmedelsproduktion, inklusive produktion av mjuka råvaror som kaffe och kakao. Erbjuder utdelning på cirka 2,7%.
  2. The J.M. Smucker Company (SJM) – USA-baserat företag som är verksamt inom livsmedelsproduktion, inklusive produktion av kaffe och kakao. Erbjuder utdelning på cirka 2,7%.
  3. Barry Callebaut AG (BYCBF) – Schweiziskt-baserat företag som är en av världens största producenter av choklad och kakaoprodukter. Erbjuder utdelning på cirka 2,5%.
  4. Hershey Company (HSY) – USA-baserat företag som är verksamt inom livsmedelsproduktion, inklusive produktion av mjuka råvaror som kakao och socker. Erbjuder utdelning på cirka 2%.
  5. Jacobs Douwe Egberts (JDE) – Nederländskt-baserat företag som är en av världens största producenter av kaffe och te. Erbjuder inte offentlig utdelning.
  6. Farmer Brothers Co. (FARM) – USA-baserat företag som är verksamt inom produktion och försäljning av kaffe och te. Erbjuder utdelning på cirka 2,2%.
  7. Keurig Dr Pepper Inc. (KDP) – USA-baserat företag som är verksamt inom produktion och försäljning av kaffe och andra drycker. Erbjuder utdelning på cirka 2%.
  8. Strauss Group Ltd. (STRS) – Israelsk-baserat företag som är verksamt inom livsmedelsproduktion, inklusive produktion av kaffe och choklad. Erbjuder utdelning på cirka 1,5%.
  9. Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A. (MZB) – Italienskt-baserat företag som är verksamt inom produktion och försäljning av kaffe och andra drycker. Erbjuder utdelning på cirka 1,5%.
  10. Illycaffè S.p.A. – Italienskt-baserat företag som är en av världens mest kända tillverkare av kaffe. Ägs av familjen Illy och erbjuder ingen offentlig utdelning.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *