Maximera din avkastning med S&P 500 Dividend Aristocrats – den ultimata strategin för långsiktig tillväxt och stabilitet

Så här beskriver S&P Global S&P 500 Dividend Aristocrats och varför det är viktigt med stabila utdelningar. S&P Global försöker ju sälja sitt eget index så självklart är rapporten vinklad. Men det är ändå intressant läsning. Se hela rapporten här och en sammanfattning nedan.

Sammanfattning

Utdelningar spelar en viktig roll i att generera total avkastning på eget kapital. Sedan 1926 har utdelningar bidragit med cirka 32% av totalavkastningen för S&P 500, medan kapitaluppskattningar har bidragit med 68%. Därför är hållbar utdelningsinkomst och potential för kapitaluppskattning viktiga faktorer för förväntningarna på totalavkastning.

• Företag använder stabila och ökande utdelningar som en signal om förtroende för deras framtidsutsikter, medan marknadsdeltagare betraktar stabila och ökande utdelningar som en indikation på företagets mognad och balansräkningens styrka.

• S&P 500 Dividend Aristocrats är utformad för att mäta prestandan hos de företag inom S&P 500 som har haft som policy att öka utdelningarna varje år i minst 25 på varandra följande år.

• Över alla mätperioder visade S&P 500 Dividend Aristocrats högre avkastning med lägre volatilitet jämfört med S&P 500, vilket resulterade i högre Sharpe-kvot. Läs mer om Sharpe kvot här.

• Från och med 2021 innehöll S&P 500 Dividend Aristocrats 65 värdepapper som var diversifierade över 11 sektorer. Dessa företag har både tillväxt- och värdeegenskaper.

• Sammansättningen av S&P 500 Dividend Aristocrats kontrasterar med den traditionella utdelningsorienterade jämförelseindex som har en brant värdebias och har hög exponering mot finans- och verktygssektorerna. Vid varje rebalansering införs en 30% sektorsgräns för att säkerställa sektordiversifiering.

• S&P 500 Dividend Aristocrats följer en metodik med lika vikt.

o Detta behandlar varje företag som en separat enhet, oavsett marknadsvärde.

o Detta eliminerar också enskild aktiekoncentrationsrisk.”

Här är en lista över de 20 största och populäraste S&P 500 Dividend Aristocrats, rangordnade efter marknadsvärde per april 2023:

 1. Procter & Gamble Co.
 2. Johnson & Johnson
 3. Walmart Inc.
 4. PepsiCo Inc.
 5. Abbott Laboratories
 6. AbbVie Inc.
 7. The Coca-Cola Company
 8. McDonald’s Corporation
 9. Colgate-Palmolive Company
 10. Emerson Electric Co.
 11. 3M Company
 12. The Clorox Company
 13. The Prologis Inc.
 14. The Stanley Black & Decker Inc.
 15. The General Dynamics Corporation
 16. The Federal Realty Investment Trust
 17. The Realty Income Corporation
 18. The Essex Property Trust Inc.
 19. The Kimberly-Clark Corporation
 20. The Genuine Parts Company

Se även

List of Dividend Aristocrats

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *