Investeringar 2023 – vad är zero day options?

Zero days options, även kallade ”Zero-DTE options” eller ”Same-Day options”, är optioner som har en utgångsdatum på samma dag som de handlas. Det innebär att investeraren endast har några timmar eller till och med minuter på sig att agera innan optionen löper ut.

Zero days options används vanligtvis av erfarna dagshandlare som vill utnyttja kortvariga rörelser på marknaden. Eftersom optionen löper ut samma dag är premien för optionen vanligtvis lägre än för optioner med längre utgångsdatum, vilket gör dem attraktiva för investerare som vill ta högre risker.

Det är dock viktigt att notera att zero days options är extremt högriskinstrument och endast ska användas av investerare som har en djupgående förståelse för hur de fungerar och som är villiga att ta högre risker. Eftersom dessa optioner har en kort livslängd och en hög volatilitet, kan investerare förlora hela sin investering om de inte hanterar sin risk på rätt sätt.

Se också

Zero Days to Expiration (0DTE) Options and How They Work

Zero Days to Expiration (0DTE) Options: What Are They & How Do They Work?

What Are Zero-Day Stock Options? Why Do They Matter?

Bästa och sämsta Zero Days to Expiration option strategies 2023

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.

Se också Tjäna pengar på ChatGPT för att öka din inkomst.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *