Investeringar i lyxprodukter – vad finns det för bolag att överväga?

Det finns många lyxbolag som du kan investera i, men värderingarna varierar beroende på bolaget och dess prestationer på marknaden. Några exempel på lyxbolag inkluderar:

  1. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE – Detta är en fransk multinationell lyxvarugrupp som äger varumärken som Louis Vuitton, Dior, Fendi, Givenchy, och många fler. Värderingen av LVMH är ungefär 320 miljarder dollar.
  2. Kering SA – Kering är en annan fransk multinationell lyxvarugrupp som äger varumärken som Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, och många fler. Värderingen av Kering är ungefär 100 miljarder dollar.
  3. Hermes International SCA – Hermes är en fransk lyxvarumärkesgrupp som är känd för sina handväskor, kläder och accessoarer. Värderingen av Hermes är ungefär 140 miljarder dollar.
  4. Ferrari NV – Ferrari är en italiensk tillverkare av lyxbilar och är känt för sina högpresterande sportbilar. Värderingen av Ferrari är ungefär 60 miljarder dollar.
  5. Richemont SA – Richemont är en schweizisk lyxvarumärkesgrupp som äger varumärken som Cartier, Montblanc, och många fler. Värderingen av Richemont är ungefär 65 miljarder dollar.
  6. Capri Holdings Limited – Detta är en amerikansk multibrand lyxvarugrupp som äger varumärken som Michael Kors, Jimmy Choo och Versace. Värderingen av Capri Holdings är ungefär 8,5 miljarder dollar.
  7. Burberry Group plc – Burberry är ett brittiskt modehus som är känt för sina trenchcoats, accessoarer och parfymer. Värderingen av Burberry är ungefär 12 miljarder dollar.
  8. Prada SpA – Prada är en italiensk modegrupp som är känt för sina lyxiga accessoarer och kläder. Värderingen av Prada är ungefär 20 miljarder dollar.
  9. L’Oréal SA – L’Oréal är en fransk kosmetikagrupp som tillverkar produkter för skönhet och personvård, inklusive varumärken som Lancôme, Kiehl’s och Biotherm. Värderingen av L’Oréal är ungefär 200 miljarder dollar.
  10. Estée Lauder Companies Inc. – Estée Lauder är en amerikansk kosmetikagrupp som äger varumärken som Estée Lauder, MAC Cosmetics, Clinique och många fler. Värderingen av Estée Lauder är ungefär 115 miljarder dollar.

Det är viktigt att notera att värderingarna av dessa bolag kan variera över tid, och att det alltid finns risker med att investera i något företag. Innan du gör någon investering, bör du noggrant göra din egen forskning och överväga dina egna mål och risktolerans.

Se också artikeln Lyxbolagen trotsar tyngdlagen på Avanza. Många lyxbolag har gått riktigt starkt i år och värderingarna är möjligen ansträngda. Gör en rejäl analys innan du investerar.

Capture
Många av lyxbolagen har stigit kraftigt i år.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *