Klimatomställning: Vägen till netto noll utsläpp – en enorm investeringsmöjlighet

Saxo Bank skriver om den enorma investeringsmöjligheten som klimatomställningen innebär i artikeln European utilities: The second age of electrification.

Se nedan för en kortare summering.

Europas väg till netto noll utsläpp av växthusgaser år 2050 representerar en investeringsmöjlighet på 5,3 biljoner dollar inom ren energi, enligt Bloomberg New Energy Finance. Investeringen kommer att drivas av ökad användning av elbilar och värmepumpar, medan efterfrågan på naturgas endast kommer att minska med 5%, eftersom det fortfarande är viktigt för baslastkraftproduktion. Europas utbud och efterfrågeområden kommer också att avkopplas, och det nuvarande kraftprissättningsmekanismen kommer att brytas när andelen förnybar energi ökar. Den förväntade ökningen av elektrifiering kommer också att accelerera mycket snabbare än vad nuvarande prognoser förutspår. Möjligheten ligger hos europeiska energiföretag och tillverkare av elektrisk utrustning.

Några investeringsmöjligheter som nämns är Scheider Electric, ABB och Siemens Energy. En annan möjlighet är svenska Nibe, som bland annat tillverkar värmepumpar. Se en köprekommendation på Nibe här.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *