AI 2023. Status -Profilerna bakom the All in Podcast

All In Podcast är en podcast som leds av fyra profilera amerikanska tech-investerare – Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks och David Friedberg. Det senaste avsnittet gav en väldigt bra summering över status och utmaningar inom AI och då främst LLMs (Large Lanugage Models).

Nedan följer en kort beskrivning av varje profil och deras investeringsfilosofi:

  1. Chamath Palihapitiya – Palihapitiya är en riskkapitalist och grundare av venture capital-firman Social Capital. Han är känd för sin tidiga investering i Facebook och har också varit inblandad i flera andra framgångsrika teknologiföretag som Slack, Box och Yammer. Hans investeringsfilosofi bygger på att hitta bolag med stora idéer som kan förändra världen, och sedan att hjälpa till att bygga dessa bolag genom att tillföra kapital och expertis.
  2. Jason Calacanis – Calacanis är också en riskkapitalist och grundare av Launch, en media- och utbildningsplattform för entreprenörer. Han är mest känd för sin tidiga investering i Uber och har också varit inblandad i flera andra framgångsrika teknologiföretag som Robinhood och Trello. Hans investeringsfilosofi bygger på att hitta entreprenörer med stora visioner och att investera i dem tidigt i processen.
  3. David Sacks – Sacks är en serieentreprenör och tidigare VD för PayPal. Han har också grundat flera andra teknologiföretag, inklusive Yammer, som han sålde till Microsoft för 1,2 miljarder dollar. Hans investeringsfilosofi bygger på att investera i bolag som kan dra nytta av nätverkseffekter, vilket innebär att företaget blir mer värdefullt när fler människor använder det.
  4. David Friedberg – Friedberg är också en serieentreprenör och grundare av Climate Corporation, ett företag som använder teknologi för att hjälpa jordbrukare att hantera sina grödor. Han sålde Climate Corporation till Monsanto för nästan en miljard dollar. Hans investeringsfilosofi bygger på att hitta bolag som använder teknologi för att lösa verkliga problem och som kan skalas upp på en global nivå.

Tillsammans ger dessa fyra profiler en inblick i den amerikanska tech-sektorn och dess investeringsmiljö. Genom sin podcast delar de också sina tankar och insikter om den senaste utvecklingen inom tech och startup-världen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *