De bästa finans och AI poddarna 2023

Här är tips på poddar att lyssna på för att hänga med i finans, aktie och investeringsvärlden. Om du är intresserad av AI och hur det kommer att ändra vår värld och vårt arbetsliv finns tips på denna typ av poddar med.

Podden Saxo Market Call är en daglig poddserie från Saxo Bank, en onlinebank specialiserad på investeringar. I podden diskuterar experter från banken och andra gäster aktuella ekonomiska händelser och trender som påverkar finansmarknaderna i Danmark och globalt. Det kan handla om allt från nya teknologier och politiska händelser till företagsrapporter och räntebeslut. Podden ger lyssnarna en inblick i hur professionella investerare tänker och agerar på finansmarknaderna, och hur man kan dra nytta av de senaste trenderna.

All-In podcast är en populär podcast som drivs av Silicon Valley-investerarna Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks och David Friedberg. Podden fokuserar på teknik, investeringar och entreprenörskap och dess värdar delar med sig av sin kunskap och erfarenhet inom dessa områden.

En av anledningarna till podcastens popularitet kan vara dess värdars imponerande bakgrund inom teknik och investeringar. Chamath Palihapitiya är en tidigare Facebook-exekutiv och riskkapitalist, Jason Calacanis är en serieentreprenör och angelinvestor som grundade Weblogs Inc och David Sacks är en entreprenör som grundade Yammer och var tidigare COO på PayPal. David Friedberg är en entreprenör och riskkapitalist som grundade The Climate Corporation.

Podden Macrovoices är en populär poddserie inom ekonomi och finans, som fokuserar på att ge lyssnarna en djupare förståelse för de makroekonomiska krafterna som driver finansmarknaderna. I varje avsnitt bjuder programledaren Erik Townsend in experter och gäster från finansvärlden för att diskutera aktuella händelser och trender inom ekonomi, geopolitik och investeringar. Podden tar ett holistiskt perspektiv på marknaderna och fokuserar på stora trender och långsiktiga investeringsstrategier snarare än kortsiktiga marknadsrörelser. Lyssnarna får lära sig om allt från globala makrotrender till tekniska analyser och investeringsstrategier, och podden är särskilt inriktad på aktiva investerare och handlare.

Follow the money är en populär svensk podd om finans och aktier.

Se också dessa sidor för mer tips:

Tips på poddar

Börspoddar

Aktiekunskap listar de bästa poddarna.

Poddtoppen listar de populäraste poddarna som handlar om investeringar.

Frinans har en populär podd.

Se nedan för ytterligare förslag.

 1. Motley Fool Money – En av de mest populära poddarna om investeringar, där experter från Motley Fool diskuterar de senaste finanstrenderna, investeringsstrategierna och de mest intressanta aktierna på marknaden.
 2. The Investors Podcast – I denna podd diskuterar värdarna, Preston Pysh och Stig Brodersen, aktuella finanstrender och intervjuar finansgurus och framgångsrika investerare.
 3. Rule Breaker Investing – Denna podd leds av David Gardner från Motley Fool, som delar med sig av sina bästa investeringstips och intervjuar gäster om deras investeringsstrategier.
 4. Invest Like the Best – Denna podd leds av Patrick O’Shaughnessy, som intervjuar ledande investerare och experter om deras investeringsstrategier och tankar om marknaden.
 5. The Meb Faber Show – I denna podd intervjuar Meb Faber framstående investerare och finansanalytiker om marknadsutvecklingen och investeringsstrategier.
 6. Capital Allocators – I denna podd intervjuar Ted Seides framstående investerare och förvaltare om deras investeringsstrategier, portföljförvaltning och riskhantering.
 7. The Acquirer’s Podcast – Denna podd leds av Tobias Carlisle, en framstående värdeinvesterare, som diskuterar de senaste finanstrenderna och intervjuar ledande investerare om deras investeringsstrategier.

Här är några av de bästa poddarna om AI:

 1. AI in Business: denna podd undersöker hur företag använder AI för att förbättra sina verksamheter och vad som krävs för att implementera AI-lösningar.
 2. Talking Machines: en podd som riktar sig till både experter och nybörjare inom AI och som undersöker AI-teknikens senaste utveckling och hur den används i olika sammanhang.
 3. AI Today: denna podd diskuterar aktuella trender inom AI och vad som krävs för att implementera AI-lösningar på ett effektivt sätt.
 4. The AI Alignment Podcast: en podd som fokuserar på frågor om etik och moral kring AI och hur man kan se till att utvecklingen av AI sker på ett ansvarsfullt sätt.
 5. Data Skeptic: denna podd tar upp frågor om dataanalys, maskininlärning och AI, med fokus på hur dessa tekniker kan användas för att lösa verkliga problem.

Slutligen, det finns flera poddar som fokuserar på investeringar i AI. Här är några av de bästa:

 1. AI Investor: denna podd fokuserar på investeringsmöjligheter inom AI och undersöker olika företags AI-strategier och deras potential att skapa värde för investerare.
 2. The AI Eye: en daglig podd som rapporterar om de senaste nyheterna och trenderna inom AI, med särskilt fokus på AI-företag och deras prestationer på marknaden.
 3. The AI Show: en podd från Microsoft som diskuterar AI-teknik och dess tillämpningar i företagsvärlden, inklusive investeringsmöjligheter.
 4. Exponential View: denna podd fokuserar på teknikens framtid och dess påverkan på samhället och ekonomin. Avsnitt om AI inkluderar ofta diskussioner om investeringsmöjligheter.
 5. Invest Like the Best: denna podd täcker en mängd olika investeringsteman, men inkluderar ibland avsnitt om AI-investeringar och dess potential att förändra företagsvärlden.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *