Investeringar – vad är teknisk analys?

Teknisk aktieanalys är en metod för att bedöma värdet på en aktie genom att titta på historiska pris- och volymdata för att försöka förutsäga framtida prisrörelser. Teknisk aktieanalys fokuserar främst på att studera grafer och diagram som visar aktieprisets historiska utveckling, samt att använda tekniska indikatorer som kan hjälpa till att identifiera trender och momentum.

Genom att studera grafer och tekniska indikatorer kan man identifiera mönster och trender som kan användas för att göra investeringsbeslut. Till exempel kan man använda en trendlinje för att identifiera en stigande eller fallande trend, eller en momentumindikator för att se om en aktie är överköpt eller översåld. Teknisk aktieanalys kan också användas för att identifiera stöd- och motståndsnivåer, vilket kan hjälpa till att avgöra när man ska köpa eller sälja en aktie.

Teknisk aktieanalys är en viktig metod för investerare som är intresserade av kortare investeringshorisonter och som vill utnyttja kortsiktiga prisrörelser för att göra vinster. Det är dock viktigt att komma ihåg att teknisk aktieanalys inte tar hänsyn till företagets fundamentala faktorer och att den inte är en fullständig investeringsstrategi på egen hand.

Se också

Avanza skriver om teknisk analys

Teknisk analys för nybörjare

Tradingview – portal för teknisk handel

Investech – Teknisk Analys

Tekniskanalys.com – Program för teknisk analys

Utbildningar, kurser och information om Teknisk Analys

Börstjänaren

Tradingklubben online
Teknisk Analys
Samlad grundkurs i Teknisk Analys
Den enda viden om teknisk analys som du kommer att behöva

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *