Investeringar – vad är fundamental analys?

Fundamental aktieanalys är en metod för att bedöma värdet på en aktie genom att titta på företagets finansiella styrka, ekonomiska resultat och utsikter för framtiden. Syftet med fundamental aktieanalys är att avgöra om en aktie är övervärderad eller undervärderad och om det är en bra investering eller inte.

För att göra en fundamental aktieanalys tittar man på företagets finansiella rapporter, som balansräkning, resultatrapport och kassaflödesanalys. Man kan också undersöka företagets marknadsposition, produktportfölj, ledarskap och strategi för framtiden. Utifrån denna information kan man bedöma företagets värde och dess framtida potential.

Fundamental aktieanalys är en viktig del av investeringsprocessen för många investerare, särskilt de som vill investera i långsiktiga tillväxtaktier. Genom att använda denna metod kan man minska risken för att investera i företag som inte är lönsamma eller som har dåliga utsikter för framtiden.

Se också:

SEB skriver om vilka aktier man skall köpa, fundamental och teknisk analys.

Samuelssonrapport skriver om fundamental och teknisk analys.

Snaljapen skriver om fundamental vs teknisk analys.

Myadvice skriver om fundamental och teknisk analys

Tekniskanalys.net skriver vad är bäst – teknisk eller fundamental analys

Nordnet bloggen skriver om hur man analyserar aktier i tre steg

Sparbankerna skriver om fundamental och teknisk analys

Avanza inlägget vad är fundamental analys?

IG.com Nybörjarguide till fundamental analys

Tradevenue – lär dig mer om fundamental analys

Sparekonomen skriver om fundamental analys

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *