Global utdelnings ETF som en del av en utdelningsportfölj 2023

Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF Distributing (VGWD) är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att replikera avkastningen på FTSE All-World High Dividend Yield Index. ETF:en fokuserar på högutdelande aktier från över 40 länder och inkluderar både stora och små företag. Syftet med VGWD är att erbjuda investerare en portfölj med högavkastande aktier från hela världen.

Här är de tio största innehaven i VGWD per den 28 februari 2023:

  1. Royal Dutch Shell PLC (3,3 % av fondens totala tillgångar) – Royal Dutch Shell är ett multinationellt olje- och gasföretag med huvudkontor i Nederländerna och England. Företaget är känt för sin starka utdelningshistorik och har varit en viktig komponent i många högavkastande portföljer.
  2. AT&T Inc (2,6 % av fondens totala tillgångar) – AT&T är en amerikansk telekommunikationsoperatör som erbjuder både mobil- och fast telefoni samt internet- och TV-tjänster. Företaget är också känt för sin höga utdelning.
  3. Exxon Mobil Corp (2,1 % av fondens totala tillgångar) – Exxon Mobil är ett amerikanskt multinationellt olje- och gasföretag med huvudkontor i Texas. Företaget har en lång historia av utdelningsbetalningar och är en av de största energiproducenterna i världen.
  4. Nestle SA (1,9 % av fondens totala tillgångar) – Nestle är ett schweiziskt multinationellt livsmedelsföretag som är känt för sina varumärken inom choklad, kaffe och andra dagliga produkter. Nestle har också en hög utdelningshistorik.
  5. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (1,8 % av fondens totala tillgångar) – Taiwan Semiconductor Manufacturing är ett taiwanesiskt halvledarföretag som är känt för att tillverka mikrochips för företag som Apple och Qualcomm. Företaget har haft en hög utdelningsandel sedan det började betala utdelning 2004.
  6. Procter & Gamble Co/The (1,8 % av fondens totala tillgångar) – Procter & Gamble är ett amerikanskt multinationellt företag som producerar ett brett utbud av varor, från tvättmedel till tandkräm. Företaget har en stark utdelningshistorik och är känt för sina varumärken som Tide, Crest och Pampers.
  7. Pfizer Inc (1,8 % av fondens totala tillgångar) – Pfizer är ett amerikanskt multinationellt läkemedelsföretag som är känt för sina vacciner och läkemedel som Viagra och Lipitor. Företaget har också en hög utdelningsandel.
  8. JPMorgan Chase & Co (2,1% av fondens tillgångar) JPMorgan Chase & Co är en av världens största finansiella institutioner med verksamhet inom investment banking, förmögenhetsförvaltning, försäkring och kreditkort. Bolaget har en bred global närvaro med verksamhet i över 100 länder. JPMorgan har en stark kapitalbas och har historiskt sett varit en stabil utdelare.
  9. Verizon Communications Inc (2,1% av fondens tillgångar) Verizon Communications är en amerikansk telekomjätte som är mest känt för sina trådlösa mobil- och bredbandslösningar. Bolaget är också verksamt inom kabel-TV, fast telefoni och företagsnätverk. Verizon har en stark position på marknaden och en relativt stabil intjäningshistorik, vilket gör det till en attraktiv utdelare.
  10. AT&T Inc (2,0% av fondens tillgångar) AT&T är en amerikansk telekomjätte som är verksam inom mobil- och bredbandslösningar, kabel-TV och underhållning. Bolaget har en stark position på marknaden och en relativt stabil intjäningshistorik. AT&T är också en välkänd utdelare och har historiskt sett haft en hög utdelningsandel.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.

Se också En alternativ utdelningsportfölj 2023.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *