Panik i banksystemet – varför föll Silicon Valley Bank?

Silicon Valley Bank har fallit och det är för närvarande oklart hur detta kommer att påverka det övriga banksystemet i USA. Silicon Valley och mängder av startup företag som hade sina pengar på SVB har redan påverkats och det är oklart om de kommer att få loss sina pengar för att betala ut löner om någon vecka. Men vad var det egentligen som hände? Här är två poddar som förklarar och diskuterar händelsen. Det är i övrigt utmärkta poddar som man kan lyssna på varje vecka om man är intresserad av Makroekonomi, trender i Silicon Valley och aktier.

The Macro Trading Floor om Silicon Valley Bank.
The All In Podcast om svb.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *