Guyanas oljeboom – Köp Frontera Energy Corporation före resultaten från borrningen Wei-1?

Frontera Energy Corporation är ett olje- och gasbolag med verksamhet i Latinamerika. Företaget grundades 1985 och har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada. Frontera Energy Corporation fokuserar på att utforska, utveckla och producera olje- och gasresurser i Colombia, Peru och Guyana. Företaget har ett starkt fokus på hållbarhet och strävar efter att minimera sin miljöpåverkan samtidigt som man stödjer de samhällen där de verkar. Frontera Energy Corporation arbetar också för att säkerställa en trygg och säker arbetsplats för sina anställda samt en ansvarsfull och etisk verksamhet.

Med över 30 års erfarenhet och en stark närvaro i Latinamerika är Frontera Energy Corporation väl positionerat för att fortsätta leverera på sin strategi och bidra till att möta regionens energibehov.

Frontera Energy Corporation har nyligen rapporterat finansiella och operativa resultat för fjärde kvartalet och hela året 2022. Se denna artikel för alla detaljer. Under Q4’22 hade företaget en nettovinst på 197,8 miljoner dollar och för hela året 2022 var nettovinsten 286,6 miljoner dollar. Dessutom ökade Frontera sin operativa EBITDA för helåret med 70% till 641,9 miljoner dollar, vilket var inom företagets prognos på 90-100 dollar per fat Brent-olja. Företaget redovisade även en ökning på 9% i den genomsnittliga dagliga produktionen under 2022, vilket motsvarar 41 382 fat oljeekvivalenter per dag.

Företaget uppnådde också 102% av sina ESG-mål för 2022 och kompenserade 52% av sina utsläpp genom koldioxidkrediter. Frontera har också bevarat och återställt 1 747 hektar av viktiga korridorer för ekologisk anslutning i Casanare och Meta, Colombia.

Frontera har bekräftat sin produktionsprognos för 2023 på mellan 40 000-43 000 fat oljeekvivalenter per dag och har ökat sin kapacitet för vattenhantering på Quifa och CPE-6 för att nå sitt mål om en produktion på 50 000 fat oljeekvivalenter per dag i framtiden.

Företaget fortsätter att fokusera på att öka avkastningen för aktieägarna genom sin verksamhet i Colombia och Ecuador, sin växande midstream-verksamhet och sitt potentiellt transformationella offshore-explorationsprogram i Guyana.

Frontera och CGX Energy är joint venture-partners i licensen för petroleumprospektering i Corentyne blocket utanför Guyana. I maj 2022 bekräftades oljefynd i Corentyne. 23 januari 2023 påbörjades borrning nr 2.

En karta på Guyana med oljefynd och licenser. Source Frontera Energy.

I kvartalsrapporten som kom 2 mars 2023 berättade man att borrningen redan nått ett djup på 15 400 fot utan problem. Målet är att nå ett djup på 20 500 fot på 4-5 månader. Detta är en mycket spännande borrning med tanke på alla de oljefynd som gjorts i närheten.

Frontera och CGX Corentyne block. Notera mängden oljefynd i närheten. Källa Offshore Magazine.

Det som är extra intressant med Frontera är att det är ett relativt litet bolag vilket gör att eventuella fynd får en stor inverkan på aktiekursen.

FRONTERA äger 92,6% av licensen och har också ett majoritetsägande i partnern och licenshavaren CGX Energy.

Detta är en spännande lottsedel som kan ge stora belöningar.

Läs också Så tjänar du pengar på ChatGPT för att utöka dina inkomster.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *