AI 2023. Vilka aktier kan man investera i 2

Investors Business Daily diskuterar det ökande intresset från investerare i artificiell intelligens (AI) och nämner några nyckelspelare inom AI-industrin. Microsoft har ökat sin andel i OpenAI för att utmana Google-ägarbolaget Alphabet inom internet-sökning. Nvidia tillhandahåller programvaruutvecklingsverktyg för att bygga AI-applikationer och möter mer konkurrens från AI-chipstartups Cerebras, Sambanova och Graphcore. IBM har köpt minst fem AI-företag sedan mitten av 2020. Alphabet har nyligen förvärvat Alter för 100 miljoner dollar, en AI-avatarstart-up, i syfte att hjälpa Google att öka sina innehållserbjudanden och konkurrera med andra plattformar som TikTok. Artikeln diskuterar också den växande marknaden för generativa AI-teknologier och listar flera startups som är en del av denna våg. Slutligen betonar artikeln hur AI förvandlar många branscher, inklusive online-handel, medicinsk diagnostik, algoritmisk handel och kundtjänstrobotar. De bästa AI-aktierna att köpa är de som använder AI-verktyg i många applikationer, inklusive chipstillverkare, företagsprogramvaruföretag och teknikjättar som säljer AI-analytiska tjänster till företagskunder.

Artikeln nämner också Adobe och Palantir som företag som är kunniga inom AI och drar nytta av utvecklingen.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *