XACT Högutdelande som basen i en utdelningsportfölj 2023?

Xact högutdelande är en svensk fond som är utformad för att tillhandahålla högutdelande aktier från den svenska börsen. Fondens mål är att ge investerare högsta möjliga utdelning genom att välja ut de mest utdelningsstarka företagen inom olika sektorer.

Fonden kan vara en bra investering för utdelningsinvesterare som söker en stabil avkastning genom höga utdelningar. Genom att investera i Xact högutdelande får man exponering mot ett brett utbud av svenska aktier med höga utdelningar. Fondens förvaltningsavgift är relativt låg, vilket gör det möjligt för investerare att dra nytta av högre utdelningar.

Xact högutdelande är dock inte helt utan risker. Fondens innehav kan påverkas av fluktuationer på aktiemarknaden, vilket kan leda till både positiva och negativa avkastningar. Det är också viktigt att notera att hög utdelning inte alltid garanterar en stabil avkastning, och att investerare alltid bör vara medvetna om riskerna innan de investerar i en fond.

Här är en utförlig beskrivning av de 10 största innehaven i XACT Högutdelande:

  1. TELENOR (3,35%): Telenor är en norsk telekommunikationsoperatör med verksamhet i Asien och Europa. Bolaget erbjuder mobiltelefoni, bredband, TV och andra kommunikationstjänster till privat- och företagskunder.
  2. Nordea Bank Abp (3,15%): Nordea Bank är en av Nordens största banker och erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster, inklusive banktjänster, försäkringar och pensionslösningar. Banken har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Baltikum.
  3. Swedbank AB A (3,07%): Swedbank är en svensk bank som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner, företag och institutionella kunder. Banken har verksamhet i Sverige, Baltikum och övriga Europa.
  4. Tele2 B (2,99%): Tele2 är en svensk telekommunikationsoperatör som erbjuder mobiltelefoni, bredband och TV-tjänster i Sverige, Norge, Litauen, Lettland, Estland, Kroatien och Nederländerna.
  5. Elisa Oyj (2,76%): Elisa är en finsk telekommunikationsoperatör som erbjuder mobiltelefoni, bredband och TV-tjänster till privatpersoner och företag i Finland och Estland.
  6. Volvo, AB ser. B (2,73%): Volvo är en svensk biltillverkare som är en av världens största tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner. Bolaget har också en betydande verksamhet inom personbilar.
  7. DNB Bank ASA (2,63%): DNB Bank är en norsk bank som erbjuder banktjänster, försäkringar och kapitalförvaltning till privat- och företagskunder i Norge, Sverige och Baltikum.
  8. Skandinaviska Enskilda Banken ser. A (2,62%): SEB är en svensk bank som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner, företag och institutionella kunder. Banken har verksamhet i Sverige, Baltikum, Tyskland och övriga Europa.
  9. TietoEVRY (2,55%): TietoEVRY är ett finskt IT-tjänsteföretag som erbjuder tjänster inom systemintegration, molnlösningar, dataanalys och konsulttjänster till företagskunder i Europa.
  10. Svenska Handelsbanken A (2,53%): Handelsbanken är en svensk bank som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner, företag och institutionella kunder. Banken har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Nederländerna, Schweiz och övriga Europa.

Sammanfattningsvis kan Xact högutdelande vara en bra fond för utdelningsinvesterare som söker en stabil avkastning genom höga utdelningar. Fondens innehav består av utdelningsstarka aktier från den svenska börsen, och dess låga förvaltningsavgift gör det möjligt för investerare att dra nytta av högre utdelningar. Men som med alla investeringar finns det risker att ta hänsyn till och investerare bör alltid undersöka noggrant innan de investerar i en fond.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *