Utforska nya möjligheter att investera – Här är 7 alternativa investeringsmöjligheter för att diversifiera din portfölj utanför börsen

Det finns en mängd sätt att diversifiera sina investeringar utanför börsen och på så sätt minska risken. Det finns många som skriver om detta. Nedan följer en sammanfattning av ett antal artiklar som diskuterar ämnet.

  1. Kameo: ”5 alternativa investeringar utanför börsen” I denna artikel presenterar Kameo, en crowdfunding-plattform för fastighetsfinansiering, fem olika alternativa investeringsmöjligheter utanför börsen. De alternativa investeringarna som presenteras är crowdfunding av fastigheter, lån till små och medelstora företag, investeringar i skog och mark, investeringar i konst och investeringar i kryptovalutor. Artikeln ger en kort introduktion till varje investeringsmöjlighet och dess för- och nackdelar.
  2. Entreprenören: ”Alternativa investeringar” På Entreprenören presenteras olika alternativa investeringsmöjligheter. Artikeln lyfter fram vinster med att välja alternativa investeringar och hur de kan användas för att minska risker i en portfölj. Exempel på alternativa investeringsmöjligheter som nämns är investeringar i skog, investeringar i fastigheter, crowdfunding och hedgefonder.
  3. IG: ”Topp 5 alternativa investeringar för en diversifierad portfölj” IG presenterar fem alternativa investeringsmöjligheter som kan hjälpa till att diversifiera en investeringsportfölj. Alternativen som nämns är investeringar i fastigheter, råvaror, hedgefonder, riskkapital och infrastruktur. Artikeln diskuterar också de potentiella fördelarna och riskerna med varje alternativ.
  4. Företagande.se: ”7 alternativa sätt att investera istället för börsen” Företagande.se ger en översikt av sju olika alternativa investeringsmöjligheter. Dessa inkluderar investeringar i kryptovalutor, investeringar i konst, investeringar i vindkraft, investeringar i skog och mark, crowdfunding, investeringar i fysiska objekt såsom bilar och klockor samt investeringar i små och medelstora företag.
  5. Nordnet: ”Alternativ till aktier” I denna artikel diskuterar Nordnet alternativa investeringsmöjligheter för de som vill diversifiera sin portfölj och minska sin risk. Alternativa investeringar som nämns inkluderar fastigheter, hedgefonder, riskkapital, infrastruktur och guld. Artikeln ger också en kort introduktion till varje investeringsmöjlighet.
  6. Aktiekunskap.nu: ”Alternativa investeringar” Aktiekunskap.nu ger en översikt av alternativa investeringsmöjligheter som kan användas för att diversifiera en portfölj och minska riskerna. Artikeln diskuterar investeringar i kryptovalutor, crowdfunding, investeringar i fysiska objekt, investeringar i små och medelstora företag, investeringar i fastigheter och investeringar i riskkapital.
  7. Aktieskolan.se finns en omfattande guide till olika alternativa investeringar. Artikeln tar upp fördelar och nackdelar med varje investeringsalternativ, samt ger läsarna råd om hur man kan välja en investeringsstrategi som passar ens personliga risktolerans och målsättningar. Bland de alternativa investeringsmöjligheterna som presenteras i artikeln finns bland annat råvaror, fastigheter, kryptovalutor, hedgefonder och peer-to-peer-lån.
  8. Sparsajten.se fokuserar också på att ge läsarna information om alternativa investeringar. Artikeln ger en översikt över några av de vanligaste alternativa investeringsformerna, inklusive fastigheter, råvaror, konst, vin och samlarföremål. Genom att ge en översikt över de möjligheter som finns, ger artikeln läsarna en möjlighet att tänka utanför boxen när det gäller att investera sina pengar.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen hemläxa.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *