Bygg en lönsam och diversifierad portfölj – tips på aktier att investera i nu på två års sikt

Jordanfonden tipsar om 8 aktier på 2 års sikt. Dessutom en joker och en onoterad aktie. Målet är att portföljen ska ha ökat i värde vid utgången av februari 2025.

Aktierna i portföljen listas nedan.

  1. AYA Gold & Silver: AYA Gold & Silver är ett silver- och guldbrytningsbolag baserat i Marocko. Företaget är på stark tillväxt, och dess aktier handlas för närvarande på CAD 7.52.
  2. HESS: HESS är ett oljebolag med säte i USA och fokus på Guyana-offshore. Bolaget är känt för att ha upptäckt nya oljefält i regionen och dess aktier handlas för närvarande på USD 135.
  3. RUPERT: Rupert är ett kanadensiskt företag som utvecklar en stor guldfyndighet i Finland. Företaget har för närvarande en marknadsvärdering på CAD 4.60.
  4. SCANDIC HOTEL: Scandic Hotel är en hotellkedja baserad i Sverige. Företaget har påverkats negativt av pandemin men vänder nu rakt upp igen. Aktierna handlas för närvarande på SEK 34.30.
  5. SEPLAT: SEPLAT är ett olje- och gasbolag baserat i Nigeria. Företaget är mycket lönsamt och har en hög utdelning. Dess aktier handlas för närvarande på PUND 1.12.
  6. SOUTHERN COPPER: Southern Copper är en stor kopparproducent. Bolaget drar nytta av ökande efterfrågan på koppar och dess aktier handlas för närvarande på USD 74.40.
  7. TOBII: Tobii är ett svenskt företag som utvecklar ögonskanningsteknik. Företaget får nu uppmärksamhet och dess aktier handlas för närvarande på SEK 22.20.
  8. XBRANE: Xbrane är ett svenskt företag som utvecklar biosimilarer. Företaget har nära kassaflöde, bra partners och ledning, och dess aktier handlas för närvarande på SEK 92.

JOKER: DISTRICT METALS: District Metals är ett kanadensiskt företag som fokuserar på uran i Sverige. Företaget har för närvarande en marknadsvärdering på CAD 0.145. Stoppet hävs?

ONOTERAT: NEOVICI: Neovici är ett internationellt företag som verkar inom finansbranschen. Företaget handlas för närvarande på grå marknaden, och det är inte känt vad det senaste priset är.

Det är viktigt att komma ihåg att investeringar alltid innebär en viss grad av risk. Innan man investerar i någon av dessa aktier, är det viktigt att noggrant.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *