AI 2023. Vilka är de bästa AI bolagen att investera i?

Många tipsar om de bästa AI aktierna att investera i. Jag tog fram ett antal artiklar inom området och bad ChatGPT om en sammanfattning. Så här blev det.

Artificiell intelligens (AI) är en växande sektor på aktiemarknaden och flera företag är ledande inom denna trend. Här är en sammanfattning av några av artiklarna:

  • Aktieskolan.se: Artikeln listar flera AI-aktier, inklusive NVIDIA, Alphabet, IBM, Amazon och Microsoft. Artikeln har även med Deere som är intressant även ur perspektivet att försörja en växande befolkning med mat.
  • Västkustinvesteraren: Artikeln föreslår att investera i AI ETF:er som Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF eller iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF. Författaren lyfter också fram AI-aktier som NVIDIA, Microsoft och Alphabet.
  • Invezz.com (1): Artikeln rekommenderar att investera i AI-aktier som NVIDIA, Alphabet och Microsoft, tillsammans med företag som Facebook, Amazon och Apple, som också har en stark närvaro inom AI.
  • Invezz.com (2): Artikeln listar flera AI ETF:er, inklusive iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF, Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF och Robo Global Robotics and Automation ETF.
  • Rikatillsammans.se: Artikeln föreslår att investera i AI-fokuserade fonder som BlackRock Systematic ESG Emerging Markets Equity Fund eller iShares Automation & Robotics UCITS ETF.
  • Analyticsinsight.net: Artikeln framhäver tio AI-företag att följa under 2023, inklusive NVIDIA, IBM, Microsoft, Alphabet och Amazon.
  • Forbes.com: Artikeln rekommenderar tolv AI-aktier att köpa, inklusive Alphabet, Microsoft, NVIDIA, Amazon och Facebook.

Överlag är NVIDIA, Alphabet, Microsoft, Amazon och IBM några av de mest rekommenderade AI-aktierna, medan iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF är två populära AI ETF:er.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Gör din egen analys innan du investerar i aktier eller fonder.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *