Kan man då tjäna pengar på AI och investeringar i AI?

Ja, det är möjligt att tjäna pengar på investeringar i AI. AI är en av de snabbast växande sektorerna inom teknologi och det finns många företag som är inriktade på att utveckla och använda AI på olika sätt. Som med alla investeringar är det dock viktigt att genomföra en noggrann analys av företagen och deras finansiella prestanda innan man fattar ett investeringsbeslut.

Det är också viktigt att komma ihåg att investeringar alltid innebär en viss risk, särskilt när det gäller enskilda aktier. Det är därför en god idé att diversifiera sin portfölj genom att investera i olika företag och branscher, samt att ha en långsiktig investeringsplan som tar hänsyn till ens personliga mål och risktolerans.

Vad säger då ChatGPT om investeringar i AI aktier? För det första att AI’n inte är programmerad för att ge investeringsråd eller rekommendationer. Men med det sagt, nämner den några välkända företag som sysslar med AI. Tex. Alphabet (Google), Microsoft (som delvis äger OpenAI och ChatGPT), Amazon, Nvidia, Intel och Salesforce. Det finns också många mindre bolag som sysslar med AI som kan vara värda att studera närmare.

Klicka på de olika företagsnamnen så kommer du till Avanza’s sida om aktien. Där kan du lägga till tekniska indikatorer i diagrammet som ett stöd till din analys.

ChatGPT uttalar sig om investeringar i företag som sysslar med AI.

Disclaimer: Informationen skall inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *