AI kan orsaka global deflation och ersätta jobb – investeringsmöjligheter och risker enligt Real Vision CEO Raoul Pal

Raoul Pal om varför AI kan bli den största bubblan någonsin. Originalartikel här, ChatGPT summering och översättning nedan.

Raoul Pal, grundare och VD för Real Vision Group, diskuterade nyligen den enorma tillväxten inom artificiell intelligens (AI) och dess konsekvenser för massanvändning med Yahoo Finance Uncut. Han tror att antalet tillämpningar för AI kommer att explodera och att vi inte är redo att hantera effekterna av denna exponentiella tillväxt.

Pal hävdar att AI, tillsammans med tillväxthistorien, kommer att medföra en global deflationär chock – en av de största deflationära chockerna som världen någonsin har sett. Expertprognoser antyder också att AI kommer att ersätta många arbetare, sänka kostnaden för varor och tjänster för konsumenterna.

Även om industrins insidrar och investerare söker efter nästa stora grej, är tekniken fortfarande relativt ung med få investeringsmöjligheter. Men enligt Pal är det lättaste sättet för gemene man att investera i AI just nu genom Microsoft och Google, eftersom båda företagen har ändrat hela sina affärsmodeller för att omfamna AI.

Bakom kulisserna investerar också Googles moderbolag Alphabet i andra kompletterande teknologier, som enligt Pal kan bli stora investeringsmöjligheter i framtiden. Medan användare antar dessa nya teknologier, bör företag som erbjuder dem i stor skala dra nytta av nätverkseffekter – ett självförstärkande fenomen som exponentiellt ökar deras nätverksaktivitet. Företag som Nvidia, som är kritiska för att bearbeta AI-data, kommer också troligen att dra nytta av att teknologin blir mer utbredd. Men Pal påpekar också att det kan finnas fler högprofilerade AI-svagheter – vissa roliga och vissa skrämmande – när tekniken krälar sig in i våra vardagsliv och kritiska system.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *