AI 2023. Använd ChatGPT för att skapa innehåll till en E bok

Enklast är att använda ChatGPTs interface (se här) för att skapa mängder med småsnuttar som kan utgöra basen till din E bok. Du kan också be om ämnen till din E bok, se längst ned i detta inlägg. För att använda ChatGPT för att skapa en e-bok som du sedan säljer, följer du dessa steg:

  1. Träna en modell av ChatGPT: Det första steget är att träna en modell av ChatGPT på den typ av text du vill att din e-bok ska genereras från. Det finns många olika sätt att göra detta, men ett vanligt sätt är att använda en befintlig modell från OpenAI och träna den på din egen text.
  2. Skapa din e-bok: När du har en tränad modell, kan du använda den för att generera text till din e-bok. Du kan använda olika API:er för att interagera med modellen och generera text stycke för stycke.
  3. Formatera och redigera din e-bok: När du har genererade texten, kan du börja formatera och redigera texten till en e-bok. Det kan innebära att du lägger till bilder, lägger till eller tar bort stycken, ändrar stilen på texten, osv.
  4. Spara och publicera din e-bok: När du har formaterat och redigerat din e-bok, kan du spara den som en e-bokfil, t ex i formatet .epub eller .mobi. Du kan sedan publicera den på olika plattformar där användare kan köpa och läsa e-böcker, som Amazon Kindle Direct Publishing eller Barnes & Noble Press.

Viktigt att notera är att man bör följa copyright och annat legala aspekter, och inte använda andras arbeten. Och om modellen är tränad på text som är under copyright kan det också vara olagligt att använda den för att skapa en e-bok.

Se förslag till ämnen på E bok nedan.

Förslag på E böcker att ”skriva” automatiskt

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *