Passiva inkomster 13. Licensiering av programvara

Det finns olika sätt att tjäna pengar på licensiering av programvara. Först måste man såklart utveckla program som någon är intresserad av att använda. Här är några förslag:

  1. Sälj programvaran direkt till användare: Du kan sälja programvaran direkt till användare och ge dem en licens att använda programvaran enligt de villkor som du har satt upp. Du kan sälja programvaran via en hemsida eller en nedladdningsbar plattform som till exempel Steam.
  2. Sälj abonnemang på programvaran: Istället för att sälja programvaran en gång, kan du sälja abonnemang till programvaran. Detta innebär att användaren betalar en månadsavgift för att ha tillgång till programvaran.
  3. Sälj programvaran via försäljningskanaler: Du kan också sälja programvaran via försäljningskanaler som till exempel Apple App Store eller Google Play Store. I detta fall får du en procentuell andel av försäljningsintäkterna.
  4. Erbjuda teknisk support och uppgraderingar: Du kan också tjäna pengar genom att erbjuda teknisk support och uppgraderingar till användare av programvaran. Detta kan vara en bra inkomstkälla om du har en programvara som används av många användare.

Det är viktigt att komma ihåg att det finns många olika sätt att tjäna pengar på licensiering av programvara, och det är viktigt att välja den strategi som fungerar bäst för din specifika programvara och målgrupp.

En glad programmerare som tjänar flis på att licensiera sina program.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *