Vad är passiv inkomst?

Passiv inkomst är en form av inkomst där du inte behöver lägga någon aktiv tid på att tjäna pengar. Det finns olika sätt att tjäna passiv inkomst, till exempel genom att investera i aktier eller fastigheter, eller genom att skapa en produkt eller tjänst som kan säljas på ett automatiserat sätt utan att du behöver lägga någon aktiv tid på att sälja den.

En annan form av passiv inkomst är royaltyinkomst, till exempel när du skapar en bok eller musik och får betalt varje gång verket säljs. Passiv inkomst kan också komma från affärsmodeller som affiliatemarknadsföring, där du får en provision för varje försäljning du genererar för en annan företagare.

Det finns många olika sätt att tjäna passiv inkomst, men det finns också viktigt att komma ihåg att det kan krävas en investering av tid och pengar för att skapa en passiv inkomstkälla. Det är också viktigt att notera att passiv inkomst inte nödvändigtvis betyder att man inte behöver lägga någon tid alls på att sköta sin inkomstkälla, utan bara att man inte behöver lägga lika mycket tid som vid en aktiv inkomstkälla.

En man som säljer en bok han har skrivit. Om man skriver en e bok och säljer online är det ett exempel på en passiv inkomst.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *